top of page

NIEUWS!

Gepubliceerd op 30-03-2023

We organiseren op zondag 2 juli weer de combinatie (pre-) Master en Junioren. We nodigen alle roeiverenigingen en hun teams uit om deel te nemen in de vele categorieën. Voor de junioren is dat de skiff, 2x en 4x vanaf 14 jaar oud. De Pre-Masters kunnen starten in 1x , 2-, 4- en 8+. De masters hebben een breder scala aan boot types waarin ze kunnen starten. We doen ons best om indien ploegen dat wensen rekening te houden met 3x starten op een dag. Als dit het geval is graag dit bij de inschrijving melden. We proberen zoveel mogelijk daarin tegemoet te komen. 

 

Inschrijfgelden: we hebben de inschrijfgelden niet aangepast ondanks toegenomen kosten, maar we verzoeken wel alle ploegen om de inschrijfgelden op tijd te voldoen op onderstaand rekening nummer:

Graag willen we een ieder ook nog attenderen dat ze het inschrijfgeld overmaken 

1.         Inschrijfgelden:

a. Junior skiff € 16,00, Masterskiff €22,50, Junior twee € 25,00,  Mastertwee €35,00, Master vier €45,00, Junior vier € 35,00, Master acht €60,00, Bedrijfsacht €100,00.

2. Inschrijfgelden op bankrekeningnummer:

a.          NL28 RABO 0181229501 tnv RV TOR. o.v.v. DMO 2023 en de naam van de vereniging. 

 

Social media 
Oja volg je ons al op social media : 

instagram :  DMOtilburg  en DJOTilburg 

facebook DMO_Tilburg 

Gepubliceerd op 02-07-2022

De DMOTilburg in combinatie met de Zuidelijke zit er weer op. We kijken terug op een fantastisch evenement waarbij we de Masters combineerden met de Junioren. De DMOTilburg met alweer de 5de editie op de Watersportbaan Tilburg met de Tilburgse Open Roeivereniging als host van de Masters. Spannende races over 1000m waarbij de A-C categorie boord-aan-boord gelijk starten en de hogere categorieën met startverschillen hun race aangingen. We hebben daarbij enkele opmerkingen ontvangen over de startverschillen met als uiterste een startverschil van 47 seconden en er waren ook andere races waar het startverschil meer dan 15 sec was, dat maakt dat van het principe boord-aan-boord geen sprake meer is en de vraag die dan opkomt is : “willen we dit? “ en waarbij de deelnemers aangaven “dit is niet leuk meer”. Daar moeten we wat mee als organisatie en daar gaan we goed over nadenken. Een oplossing van het probleem is als we genoeg deelnemers met leeftijdscategorie per boottype hebben dan kan iedereen gelijk naast elkaar starten, dat maakt het ook voor de kamprechters een stuk makkelijker. Dus een oproep aan jullie, deelnemers aan de DMOTilburg, mobiliseer je vereniging en andere Masters om mee te doen aan de DMOTilburg. Het zijn erg leuke wedstrijden krijgen we na afloop te horen. Jullie zijn onze ambassadeurs en we doen een beroep op jullie om deze Dutch MASTERS Open Tilburg groter te maken. Wij faciliteren en zullen mogelijk ook een aantal nummers schrappen (zoals bv de gestuurde 4x, waar we elk jaar één ploeg mogen begroeten). 

Los daarvan hebben we genoten van de races, en ook van de aanwezigheid van de junioren, dit jaar voor het eerst. Het initiatief voor een Zuidelijke Junioren wedstrijd ligt bij TOR en de KNRB en zo was het de bedoeling om op zaterdag een eigen wedstrijd dag te organiseren. Dat bleek (nog) niet haalbaar en zo schoven de junioren naadloos in het Master programma met hun 1000m trials in de 1x en 2x met daarna de finales over 2000m. dat bleek voor met name de allerjongsten van 14 jaar toch wel een heel eind, maar gelukkig hadden ze wind mee. Echt mooi om te zien hoe de integratie soepel verliep en de ruim 38 junioren ploegen en de bijna 100 Master ploegen er een mooie race dag van maakten. 

 

Graag willen we een ieder ook nog attenderen dat ze het inschrijfgeld overmaken 

1.   Inschrijfgelden: junior skiff € 16,00, Masterskiff €22,50, junior twee € 25,00,           

Mastertwee €35,00, vier €45,00, acht €60,00, bedrijfsacht €100,00.

2.   inschrijfgelden op bankrekeningnummer:

NL28 RABO 0181229501 tnv RV TOR. o.v.v. DMO 2022 en de naam van de vereniging. 

 

We willen ALLE deelnemers bedanken voor hun komst, we rekenen op jullie enthousiasme om volgende jaar weer terug te komen met nog meer ploegen !!! Verder hebben we een beroep gedaan op de EHBO Oisterwijk (volgens mij niet ze heel veel te doen gehad) en de ReddingsBrigade Tilburg die met twee boten op het water de veiligheid in de gaten hielden. Zonder de KNRB Kamprechters is het varen van wedstrijden onmogelijk en dus willen we Bert Verlaan en zijn team hartelijk bedanken voor het ordentelijk laten verlopen van de wedstrijden. Het belang van de roeiers staat bij dit team voorop, hulde daarvoor. De tijdregistratie werd verzorgd door Time Team en het voordeel daarvan is dat uitslagen direct beschikbaar zijn op hun site (uitslagen te zien op  https://regatta.time-team.nl/dmo/2022/results/races.php ). En dan hebben we de vele vrijwilligers van de Tilburgse Open Roeivereniging die de vele taken op de dag hebben uitgevoerd. En dan hebben we het over de mensen aan de start, de pulsers (en de android telefoons), de mensen in de finishtoren, de vele sterke handen van de bestuurders en meehelpers van de baanopbouw (niet alleen tijdens de dag maar ook op de vrijdag avond en de zaterdag middag), de mensen die in het TOR paviljoen de nummers uitgaven, de barmedewerkers die een ieder van hapjes en drankjes hebben voorzien (eind van de dag was ALLES op), de lunchmakers voor de kamprechters, de opruimers, de ballenlijn intrappers, de ballenlijn uittrappers en de commissie die dit allemaal goed heeft voorbereid en zorg heeft gedragen dat het op rolletjes verliep. 

We kijken terug op een geslaagde dag en hopen jullie allemaal in ieder geval volgende editie DMOTilburg / de Zuidelijke terug te zien en misschien dat we velen al weer op zaterdag 1 oktober op de MoordRegatta mogen begroeten (6km achtervolgensrace). Tot 2023 !

 

Oja volg je ons al op social media : 

instagram :  dmotilburg  en 

facebook DMO_Tilburg 

als je ons volgt blijf je op de hoogte, ook wat de datum volgend jaar gaat worden. 

bottom of page