top of page

VAARREGELS

De watersportbaan heeft voldoende ruimte. Het is een breed stuk Wilhelmina kanaal en tijdens de wedstrijden is er een scheepvaartstremming. Beroepsvaart en pleziervaart hebben dan geen doorgang tot de baan. Er zijn scheepvaartpauzes (09.30 – 10.00 uur en 13.00 – 13.30 uur) dan zijn er geen races, gaan de overspanningskabels naar beneden en kunnen schepen passeren. Hou daar als je gaat trainen of gaat oproeien voor je race rekening mee.

Leg je boot in het water op het vlot bij Vidar. Je kunt voor het oproeien het Noorderkanaal invaren richting Tilburg (tot aan de brug van Koningshoeve, dat is ca 3,5km) Op dat traject kun je warm roeien, houdt daarbij eigen wal en houdt ook rekening met andere roeiploegen. Na de warming up kun je (langs het markeringspunt (boei) voorbij de finish) oproeien in de oproeibaan. Niet schuin oversteken als je uit het kanaal komt, zorg dat je meteen bij het vlot van Vidar recht de oproeibaan in roeit. Hou daarbij rekening met de wedstrijden die passeren (op tijd laten lopen) en dan kun je tot voorbij de 1000 meter start doorroeien naar de “eerste brug” op 2000 meter. Het traject “eerste brug” tot aan de 1000 m start is vrij om te roeien, hou daarbij de oproeibaan om richting “eerste brug” te varen en hou eigen wal aan om terug te varen. Blijf goed omkijken om aanvaringen te voorkomen !

Na de finish van je race kun je in het kanaal uitvaren en aanleggen bij het vlot van TOR. Daar de boot er uithalen en neerleggen op het boten terrein. Winnaars van elke heat mogen aanleggen aan het ere vlot dat voor de finishtoren ligt. Daar zullen de blikken worden uitgereikt.

Vaar- en veiligheidsregels

 • Iedereen dient veiligheid voorrang te geven boven alles.

 • Iedereen wordt geacht deze vaar- en veiligheidsregels te kennen.

 • Er mag uitsluitend in de oproeibaan opgeroeid worden.

 • Het is verboden om op de wedstrijdbaan en bij de vlotten te trainen of in te roeien. Trainen en inroeien kan uitsluitend in het Noorderkanaal (richting Tilburg) en Wilhelminakanaal (achter 1000m start), bij voorkeur onder begeleiding van een coach. Wanneer men de oproeibaan betreedt mag enkel in de richting van de start gevaren worden, dus keren is dan niet meer mogelijk!

 • Tijdens scheepvaartpauzes mag men zich niet in het Noorderkanaal of het Wilhelminakanaal bevinden. De breedte is te smal voor een (vracht)schip en een roeiboot.

 • Voor het finish gebied en rond de vlotten gelden onderstaande specifieke regels

Vaarregels finishgebied en vlotten vertrek

 • Afvaren alleen vanaf het vertrekvlot (wal bij Vidar).

 • Bij oproeien richting start: direct goed stuurboordwal houden, ballenrij aan bakboord houden.

 • Bij inroeien in het Noorderkanaal (bij voorkeur met coach): de boei aan bakboord houden. En blijf goed omkijken !

Afbeelding1.png

Vaarregels finishgebied en vlotten aankomst

 • Aanmeren alleen aan het aankomstvlot (voor de wal bij TOR).

 • Na een race, de boei aan bakboord houden.

 • Vanuit het Noorderkanaal, direct stuurboord houden richting vlot.

 • Bij blik, eerst de boei ronden alvorens richting erevloot bij TOR te varen. Bij vertrek vanaf het erevlot, meteen ronden en niet de wedstrijdbaan op, uitroeien in Noorderkanaal. Let op voor ploegen die uit kanaal komen.

VAARREGELS2.PNG

Vaarregels finishgebied en vlotten doorgaand verkeer

VAARREGELS3.png
bottom of page