top of page

STARTPROCEDURE

Ons doel is om zo min mogelijk races met startverschillen te laten starten. Dit hangt samen met het aantal inschrijvingen met nummer. Indien noodzakelijk dan werken we met startverschillen en wel als volgt:

In general we do our utmost in starting all teams in one heat at the same time (no differences in start times in one heat). This depends on the available teams per heat in the same number. If we have not enough crews we will put various numbers in one heat and use the start differences (which are available in the draw). The starter will explain which teams will start first and which teams will leave some seconds later. When you created a false start in a heat with start differences you will be only be punished directly after the race (taken out of the results).

Op tijd naar de start

Vanaf een 60 minuten voor de start kunt u uw boegnummer halen bij de uitgaande vlotten.

  • Uiterlijk 30 minuten voor starttijd vertrek van het vlot

  • Uiterlijk 10 minuten voor starttijd passeert u op de oproeibaan de start van de 1000m (halverwege de Watersporbaan)

  • Uiterlijk 5 minuten voor de starttijd bent u in het voorstart/prestart- gebied. U volgt nadere instructies van de kamprechter

 

Bij de start liggen start vlotten en wordt de boot door vrijwilligers op het startvlot vast gehouden en begint het aligneren. Na de witte vlag is het aan de starter om de startprocedure te beginnen. De starter zal conform de normale procedure de ploegen starten. De ploegen starten per leeftijdscategorie als er meerdere categorieën in één heat starten. Het is zaak goed op te letten en de start procedure goed op te volgen. Wanneer u een valse start veroorzaakt, tijdens een startprocedure met startverschillen, wordt de race niet afgebroken. U krijgt dan na de finish te horen dat uw ploeg is uitgesloten.

bottom of page